”Vain muiden ihmisten kanssa minullakin on mahdollista kehittyä”

Tämä on Muutos ja merkitys- blogisarjan neljäs tarina. Tänään hyppäys Anni Roineen matkaan ja yrittäjyyteen. Tervetuloa mukaan.

************

Tiedätkö sen tunteen, kun joku vain kolahtaa. Olet täysin varma asiasta, muttet välttämättä tiedä miksi. Asia palaa mieleesi, pohdit uudestaan, mietit sen syitä ja seurauksia. Minulle käy usein niin asiakkaana, kun eteeni on tullut erityinen palvelukokemus tai kohtaaminen.  Ja myös silloin, kun kohtaan ihmisen, jolla on jokin oma henkilökohtainen sanoma tai mielenkiintoinen missio kerrottavanaan. Tämän tarinan syntyyn kolahtivat näistä molemmat.

Olikin todellinen ilo olla tutustumassa uudenlaiseen kierrätettyjen ja ekologisesti valmistettujen vaatteiden konseptiin ja stailaukseen, siitä lisää tuonnempana. Lisäiloa aiheutti tämän vaatekonseptin kehittäjä ja yrittäjä Anni Roine, jonka kanssa istuimme myöhemmin tyhjän paperin äärelle ilman tarkempaa suunnitelmaa ja tavoitetta tarkoituksena jutella yrittäjyydestä ja maailman menosta sen hetkisen flown mukaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Annin tunnelmia vaatestailauksen jälkeen.

Siitä ne ajatukset sitten kietoutuivat yhdeksi

Niin, eräänä yönä, monen unettoman tunnin ja pitkäaikaisen pohdinnan jälkeen, ajatukset todellakin kietoutuivat yhteen ja niistä tuli totta. Totta Annille, jonka mielessä oli unelma rakentaa jotain kestävää, merkityksellistä ja vaihtoehtoista vaatealalle. Olihan hän myös opiskellut ja työskennellyt pitkään vaatteiden parissa. Materiaalit, vaatteiden valmistus, palvelu, ihmisten erilaiset tarpeet, ekologisuus, kierrätys ja yksilöllisyys.

– Visio ja uusi konsepti olivat edessäni, just niin vahvana kuin minäkin, Anni summaa.

Suunnitelma oli valmiina, odottamassa uusia siveltimen vetoja ja kehystystä.  – Sitten hyppäsin asiakkaan saappaisiin ja aloitin siitä, mitä mä asiakkaana haluaisin.

”Mutten halunnut olla vain se potentiaali”

– Olen perusluonteeltani optimisti ja innostun monesta asiasta, mutta usein ideat jäävät haaveiden tasolle. Tällä kertaa en jäänyt vain pohtimaan, että uskallanko vaiko enkö uskalla. Mitä se olisi kenellekään antanut? Päätin, että tähän konseptiin sitoudun ja lähden oikeasti sitä toteuttamaan, hän muistelee tuolloisia fiiliksiään.

Annin opettaja oli vuosia aiemmin todennut, että hänessä on niin paljon potentiaalia.

– Tein tietoisen päätöksen, että lähden kulkemaan määrätietoisesti tätä polkua. En  halunnut olla vain se potentiaali tai että mun hautakivessä lukisi joskus, että hyvää potentiaalia, Anni heläyttää pilkettä katseessaan.

Hänellä oli vahva usko huomiseen ja omaan juttuunsa. Hän tiesi, että on paljon ihmisiä, jotka eivät syystä tai toisesta ole kiinnostuneita tai eivät osaa eivätkä halua käydä vaatekaupoissa. Hukkaostoja, vääriä värejä ja turhautumista. Kuitenkin tarve vaatehankinnoille on olemassa ja se, että joku näkee juuri heidät persoonina yksilöllisine tarpeineen. – Olin niin innoissani, hän hehkuu.

Työ ja toteutus alkoivat ja ne oli tietenkin tehtävä ennen päämäärää. Kierrätetty, käytetty vaate alkoi elää yhdessä ekologisesti valmistettujen vaatteiden kanssa. Anni halusi kokonaisuuteen vaatestailausta, jolla tuottaa elämyksellisyyttä ja yksilöllisyyttä inhimilliseen hintaan. Syntyi INSTYLEOUT, jonka nykyinen loft-tila upeine näkymineen, löytyi Lauttasaaresta keväällä 2017.

Miten uskalsit luottaa tuohon vahvaan intuitioon?

Ainoa asia, joka Annia mietitytti liittyi jatkuvuuteen, siihen paloon ja kipinään, joka hänelle heräsi liikeidean syntyhetkellä.

– Miten saada se into kestämään, myös silloin, kun kaikki ei välttämättä mene niin kuin olin suunnitellut, hän lisää.

Huoli kipinästä ja innosta oli kuitenkin turha, sillä siitä on pitänyt huolen tyytyväiset asiakkaat. Kun Anni saa ratkaistua yhdenkin asiakkaan pukeutumishaasteen, on hymy herkässä. Usein myös se, että joku uskaltautuu kokeilemaan jotain ihan oman kaavansa ulkopuolelta ja vielä ihastuu kokeilemaansa, on kohtaamisella suuri merkitys.

– Sen sijaan, että ajattelisin uuden edesssä, mitä muut ajattelevat, ajattelen muista ihmisistä kauniita asioita. Haluan olla tietoinen siitä, ettei meistä kukaan ole täydellinen. Siitäkin huolimatta, haluan kehittyä ja kehittää ajattelemalla asioita uudella tavalla.

Ihmisten tietoisuus on läsnä, kuluttajat miettivät omaa rooliaan ja valintojaan. Anni haluaa olla tarjoamassa yhdenlaista vaihtoehtoa.

– Loppujen lopuksi kaikki liiketoiminta perustuu siihen, että ratkaiset toisen ongelman, autat ja tuot jotain lisää hänen elämäänsä, Anni summaa. Kun on harmoninen olo itsensä, ympäristön ja ylläolevien vaatteiden kanssa, kaikki voittavat. Siitä voi ja saa nauttia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jokaiselle ennakkoon sovitukseen valitut vaatteet ja asusteet

 Olisi vain niin helppoa antaa ajan lipua ohi

Kun ymmärtää, miten monimutkainen kokonaisuus ihminen on, se haastaa meitä jokaista miettimään omia kohtaamisia ja sitä, mitä haluaa omalta osaltaan tähän maailmaan antaa ja toiselle ihmiselle tuottaa. Ja sitten samaan aikaan ymmärrys siitä, että olemme rakennettu aika perusasioista. Haluamme tulla kuulluiksi, nähdyiksi ja hyväksytyiksi.

– Minulle ihmisten kohtaaminen on tärkeintä, sillä silloin tuntee olevansa elossa ja saa samaistumispintaa siihen, mitä on olla ihminen, Anni pohtii. Vain muiden ihmisten kanssa minullakin on mahdollista kehittyä, hän lisää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anni käy silloin tällöin kuvitteellista keskustelua oman ikääntyneen minänsä kanssa. Silloin se paljon kokenut, elämää nähnyt Anni kysyy, että teitkö niitä itsellesi tärkeitä asioita?

– Kun toisaalta olisi niin helppo antaa vain ajan lipua ohi, Anni toteaa.

Samaan aikaan hän haluaa nauttia hetkestä ja toppuuttelee joskus kärsimätöntä itseään, ettei kaikkea onneksi tarvitse tehdä tänään. Just nyt on hyvä näin.

Kiitos Anni ajatusten virrasta ja energiasta! Olen vaikuttunut.

– Minna ❤ –


Anni Roine

  • Perheeseen kuuluu mies ja kaksi poikaa
  • Inspiroituu mm. Tony Robbinsin ajatuksista ja opeista
  • INSTYLEOUT -yrityksen perustaja
  • Instagram: @instyleoutanni ja FB: InstyleoutFIN

Lue myös Päivi Thunebergin tarina Huomaa hyvä! Maritta Joen Mitä sä sitten olet, jos et ole johtaja? ja Hannu Uotilan “Miksei tätä ole kokeiltu aiemmin?”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s