Lettukestit

Oletko maistanut Lie Mi -ravintolan Shanghai tacoja? Niin hyviä, niin hyviä. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan näitä myös kotona. ”Tuumasta toimeen on lyhyt matka”, sanoo työkaverini usein. No näinhän se on. Siispä reseptejä muokkailemaan, maistelemaan ja testailemaan.

Testasin kolmea eri reseptiä kahden arvovaltaisen raadin kanssa <3. Varaa ainakin tunti ruuan valmisteluun, riittävästi aikaa paistamiseen ja tietenkin syömiseen. Voit tehdä taikinan ja broilerinpalat paistovalmiiksi vaikkapa jo aamulla iltaa varten.

Jos minulla olisi hyvä grilli + valurautapannu tai muurinpohjapannu, paistaisin letut ja broilerit ehdottamasti niissä. Ja jos vielä vähän fiilistelen, nämä lettukestit sopisivat täydellisesti myös mökkijärven rannalle, ilta-auringon ja muurikan lämpöön. Melkein jo kuulen kuivien polttopuiden ritinää, savun tuoksulla ja kuikan säestyksellä. Ilman hyttysiä ja vesisadetta, tietenkin. Minulla ei ole mökkiä eikä järven rantaa, mutta paistinpannu on.

minnalinna.com
Lettukestit järvimaisemassa?

Lettutaikina

2-3 henkilölle

Paahda 3 rkl seesaminsiemeniä kevyesti pannulla. Jaksan aina toistaa kaikissa paahtohommissa, älä polta niitä.

Sekoita keskenään 3 dl vettä ja n. 2 dl vehnäjauhoja, yksi kevätsipulin varsi pieneksi pilkottuna sekä vähän jäähtyneet seesamin siemenet . Taikinan tulee olla normaalia lettutaikinaa paksumpaa. Lisää ripaus suolaa ja anna taikinan levätä muutama tunti tai kauemmin. Voit tehdä taikinan jo hyvissä ajoin valmiiksi, säilytä kylmässä.

Paahda seesaamin siemenet kattilassa
tai paistinpannulla. Älä polta!
Voit tehdä taikinan valmiiksi jo hyvissä ajoin ennen lettukestejä.

Broilerin, kalan tai miksei tofunkin leivitys

Olen käyttänyt pankoleivitystä ensimmäisen kerran kalan kanssa. Siitä se sitten lähti. Pankojauhoista tulee ihanan rapea pinta ja samalla se pitää lihan tai kalan mehevänä. Pankoleivitetyt broilerinpalat käyvät erilaisiin kulhoruokiin, salaatteihin, fetaperunoiden kanssa tai no ihan mihin vain keksit niitä yhdistää.

Leikkaa viisi broilerin filettä pitkittäin 3-4 osaan leikattuina. Tarvitset leivitykseen vehnäjauhoja, kananmunia, pankojauhoja. Laita yhdelle lautaselle 1 dl vehnäjauhoja, lisää joukkoon suolaa, mustapippuria ja chiliä mausteeksi. Riko toiselle lautaselle kaksi raakaa kananmunaa ja riko myös rakenne haarukalla. Laita kolmannelle lautaselle 1 dl pankojauhoja. Pyöritä broilerin palat ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa. Jos haluat tehdä nämä jo aiemmin valmiiksi, laita ne odottelemaan peitettyinä jääkaappiin.

Pannulle vain voi-öljyseosta ja menoksi. Paista kullan ruskeiksi, varmista kypsyys. Lisää pintaan vielä muutama tippa chiliöljyä, tää on must! Käytin näissä tosi hyvän makuista Azada-merkkistä chiliöljyä.

Lisää paistetun broileripalan päälle muutama chiliöljytippa, super!

Tee täytteet valmiiksi

Tässä mun ehdotus. Ja hei tässä kohtaa luovuus tarjottimelle ja omat lempimaut mukaan!

Paista valkokaalin ja porkkanan suikaleita paistinpannulla, mutta vain al dente. Lisää suolaa ja mustapippuria. Lisää lopuksi omenaviinietikkaa 2-3 rkl. Maistele ja varmista suolan ja etikan tasapaino. Tää on tosi hyvää ja käy minkä tahansa ruuan lisukkeeksi.

Chilin tai jalapenon siivuja

Ituja, esim. parsakaalin ja paljon tuoretta korianteria

Limen paloja

Pieneksi leikattua tuoretta kurkkua, myös pienet luumutomaatin palat käyvät tähän

Kastikkeet ovat tämän ruuan kärkiä ja niitä saa olla tarjolla useita. Sriracha! Sriracha – majoneesi, jonka voit tehdä itse tai ostaa valmiina! Hoisin-kastike! Kermaviili-hoisin-inkiväärikastike, jonka ohje on tässä.

2 dl kermaviiliä, johon sekoitat 2-3 rkl Hoisin-kastiketta ja 1 – 2 tl inkiväärimurskaa. Anna makujen tasaantua hetki.

Laita kaikki tarjolle, jokainen voi täyttää oman lettunsa itse.

Paista lettuja voi-rypsiöljyseoksessa ja riittävän kuumalla. Reunojen ja koko letun tulee olla rapsakkaa. Ja sitten vain lättyjä täyttämään. Aloita Sriracha-majoneesilla, lisää täytteitä ja kruunaa kastikkeilla. Voit laittaa valmiin letun leivinpaperipalan päälle ja syödä tämän herkun sormin. Ennustan maukasta ja tuhtia iltaa näiden eväiden parissa 🙂

❤ Minna

Jos kokeilet, olisi kiva kuulla tykkäsitkö… Viinisuositus Riesling, Deep roots 🥂

Näitä tarvitset 2-3 henkilön ateriaan

  • 1,5 dl vehnäjauhoja, suolaa, 3 rkl seesamin siemeniä ja kevätsipulin varsia
  • 400 g broilerin fileitä, kalaa tai tofua, 1,5 dl pankojauhoja, suolaa ja pippuria sekä chilijauhetta ja chiliöljyä
  • 100 g valkokaalia, 1-2 porkkanaa ja 2 rkl omenaviinietikkaa
  • Tuoretta chiliä tai jalapenoja
  • Parsakaalin ituja ja tuoretta korianteria
  • 1 lime
  • Erilaisia kastikkeita esim. sriracha, sriracha-majoneesi, Hoisin-kastike
  • 1 kermaviili, tuoretta tai purkista inkiväärimurskaa
  • Luovuutta 🙂

Testaa myös tämän kesän tosi hyvä perunasalaatti, retiisillä, oliiveilla ja omenalla. Toimii!

Nauti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s