Fuengirola – Malaga, päiväretkellä siskon kanssa <3

Vietän jonkun verran aikaa Aurinkorannikolla. Saankin usein kysymyksiä, missä kannattaa käydä syömässä ja mitä siellä kannattaa tehdä ja nähdä? Yksi matkustaa pienten lasten kanssa, haaveena uima-allasloma jätskillä ja churroilla. Toinen haluaa golfata, ja kolmas etsii ihania ravintoloita ja patikkamaastoja. Kyllä kaikkea tätä ja varmasti paljon muuta.Viime aikoina on selkeästi lisääntynyt kiinnostus myös pidempiaikaisesta majoituksesta ja palveluista. Tänään kuitenkin tehdään päiväretki mun siskon kanssa Fuengirolasta Malagaan. Tuu mukaan!

Malagan rantakatu

Aurinkorannikolla riittää rantaviivaa parin sadan kilometrin mitalla, samoin lukuisa määrä toinen toisensa vieressä olevia rantakyliä ja -katuja. Tänään lähdemme päiväretkelle Malagaan suomalaisten suosimasta Fuengirolasta, joka on n. 80 tuhannen asukkaan kaupunki. Matkaa Malagaan on n. 30 km ja matka taittuu rantajuna Renfellä reilussa puolessa tunnissa. Nimensä mukaan rannikolla paistaa (aina) aurinko. Eikä siis ihme, että rannikko vetää puoleensa ihmisiä niin pohjoisemmasta Euroopasta kuin espanjalaisiakin eri puolilta maata.

Malagan katedraali , La Manquita

Aurinkoisen rantakävelyn jälkeen pysähdymme avokadoleiville yhteen lempikahviloistani Fuengirolan rannan länsipuolella. Kahvila Nomad tarjoilee ihania leipiä, smoothieita ja marjahedelmäkulhoja. Vaikka muissa ravintoloissa olisikin hiljaisempaa, Nomad on usein täynnä asiakkaita. Aamukahvien jälkeen käppäilemme juna-asemalle. Myöhästymme edellisestä junasta, mutta tuo luppoaika ratkaistaan tehokkaasti seisomalla silmät kiinni auringossa. Olemme nimittäin siskon kanssa varmoja, että näin saamme vietyä osan aurinkoenergiasta mukanamme takaisin Suomeen. Junat kulkevat Fuengirolan ja Malagan välillä 20 min välein, joten pitkästä auringonotosta ei ole kyse. Matkalla Malagaan saa nauttia merimaisemista ja pikakatsauksen rantakyliin ja kaupunkeihin.

Malaga on vajaan 600 tuhannen kaupunki Andalusian itsehallintoalueella. Lähin kansainvälinen lentokenttä on niin ikään siellä. Malagan juna-asema sijoittuu Soho-kaupunginosan puolelle. Keskustaan kävelet juna-asemalta n. 10 minuutissa. Kävellessä kannattaa katsella myös ylös kattojen korkeudelle, sillä kerrostalojen seiniin on tehty toinen toistaan upeampia muraaleja. Nämä taiteilijoiden teokset pysäyttävät luovuudellaan. Lisäksi upeita katuteoksia ja taiteilijoita tulee todennäköisesti vastaan. Musiikki kuuluu katukuvaan, jonka lisäksi papukaijat pitävät äänekkäitä konserttejaan palmujen katveessa.

Malaga on rantakaupunki, joka on levittäytynyt laajalle. Jos haluat ihailla kaupunkia korkeammalta tai ihailla auringonlaskua, kannattaa käydä lasillisella Cavaa La Terraza De Valerian tai AC Hotel by Marriot Malaga Palacion kattoterasseilla. Malaga on täynnä ravintoloita. On meren antimia, tapaksia, kalliita ja edullisempia, rentoa ja valkoista liinaa, enemmän ja vähemmän hyviä. Tässä muutama oma vinkki: Blossom (herkullista ja kaunista), Verum (pihvipaikka, n. 10 km keskustasta), Terraca de las Flores (rentoa ja hyvää). Jos pidät valkoviinistä, suosittelen maistamaan lasin Verdejoa. Vai mitä sys?

Blossom, Malaga

Isosiskoni on opettanut mulle niin paljon. Yhteistä matkaa on kohta mittarissa 54 vuotta. Ehkä kirjoitan niistä opeista joskus pidemmänkin tarinan. Mutta yksi monista opeista on ollut museot ja taide yleensä. Sen lisäksi, että siskoni on lahjakas taiteilija itsekin monella saralla, on hän opettanut minut käymään museoissa ja katsomaan taidetta sen eri tyylisuunnista, aikakausista ja tarinoiden kautta. Olen etuoikeutettu, sillä saan reissuillamme taustat taiteilijoista ja heidän kuuluisimmista teoksistaan ja luovista kausista. Niin tälläkin kertaa. Pablo Picasson elämä saa nimeään kantavassa museossa täysin uusia näkökulmia liittyen hänen synkkiin aikakausiin ja erilaisiin elämänvaiheisiin.

Pompidou Centre Malaga
Pompidou Centre, Malaga ja mun sys ❤

Edellistä museota inspiroivampi oli värikäs kuutio Malagan rantakadulla, jonka sisällä ”maan alla” on Centre Pompidoun pop-up-museo. Miten raikas tuulahdus monenlaista taidetta ja taiteilijaa! Pidin kovasti myös tilan käytöstä ja erilaisten tilojen muotokielestä. Hieno tunnelma ja harmonia. Oppimismatka tämäkin, sillä minulle tultiin sanomaan vain kerran, että olin mennyt kamerani kanssa liian lähelle teosta 😉 Kun tulimme ulos museosta, rantakatu oli täyttynyt tanssijoista, musiikista, elämästä yhtenä auringonlaskun hetkenä.

Ilta-aurinkoa ja tanssia, Centre Pompidou pop-up-museo, Malaga

Spiraaliperunat katukojusta ja sitten tanssimme kohti Malagan juna-asemaa. Jos olisimme jaksaneet, olisimme piipahtaneet Fuengirolan ravintola-aukiolle vielä syömään. Tässä muutama ravintolavinkki aukiolta. Casa Colon (mikä palvelu ja monipuolinen menu!), Picoteo (laaja menu, alkupaloja suosittelen) ja viime reissun uusi tuttavuus Bad-Ass-Bistro lähellä aukiota.

Toivottavasti siristelit hieman silmiäsi näiden kuvien ja tekstin myötä ja nautit retkestä. Seuraavaan kertaan. Kiva, kun olit mukana!

Minna ❤

Ps. Fuengirolaa voi myös katsella vähän korkeammalta. Piipahdus Mijasin kylään (Mijas Pueblo) on ehdottomasti suositukseni maiseman metsästäjille. Valkoiseen kylään pääsee kätevästi bussilla Fuengirolan keskustasta. Mikäli haluat reippailla tai pyöräillä ylös kylään, on liikunnallinen aamupäivä on taattu. Matkaa kertyy ylämäkeä n. 8 km. Fuengirolan rannalla kannattaa käydä ihailemassa auringonlaskua Hotelli El Puerton katolla. Siitä myöhemmin lisää.

Aikaisempia reissuja.. Sierra Nevadan patikkareissuista ja Rincón de la Victoriasta. Lisää kuvia ja ruokareseptejä Instagramissa/minnalinna/.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s