Kaksi keittiötä, jakso 1: Pöytälaatikkohaaveet

Ensimmäinen Kaksi keittiötä -jakso on nyt julkaistu. Niin jännittävää, tuu mukaan! Reseptejä ja ideoita sun keittiöön ja arkeen. Linkin löydät tekstin lopusta.

Omannäköinen rohkeus

Unelmat ja haaveet, niin erilaisia. Saatat haaveilla uudesta ammatista tai paremmasta laulutaidosta. Haluaisit ehkä osallistua vapaaehtoistoimintaan tai oppia luistelemaan. Voi olla, että tarvitsetkin rauhallisempaa sykettä elämään, kun aikataulut vievät ja päivät ovat liian täysiä. Tai vain muuten tasapainoisempaa elämää. Mitä se sitten sinulle onkaan.

Puhun usein omannäköisestä rohkeudesta ja omien rajojen löytämisestä, joskus myös niiden ylittämisestä. Se, mikä on toiselle ihan pikku juttu, voi olla minulle ihan ylitsepääsemätön paikka. Me ihmiset olemme mestareita vertailemaan itseämme toisiin ja toisten tekemisiin. Jätämme liian helposti asioita tekemättä sen vuoksi, että uskomuksemme ja ajatuksemme omaa tekemistä kohtaan ovat vähätteleviä. Keksimme helposti syitä olla tekemättä tai niitä esteitä omille haaveille ja unelmille.

Mistä sä innostut, entä mistä haaveilet?

Katse omiin vahvuuksiin, mä riitän

Ei minusta ole siihen, en osaa, en ole tarpeeksi jotain, en tiedä tarpeeksi. Tai mitähän ihmisetkin ajattelevat? Niinpä. Tärkeämpää olisi miettiä sitä omaa juttua ja omannäköistä matkaa. Mitä jos kääntäisinkin katseen ja ajatukset omiin vahvuuksiin ja osaamiseen, siinä on jo hyvät pohdinnan rakennusaineet. Minkälaisia asioita tykkään tehdä, mistä innostun, kenen kanssa viihdyn, mitkä asiat tuottavat iloa tai mistä olen aina haaveillut? Ja jos tuntuu, että asiat jäävät syystä tai toisesta vaiheeseen, niin mistä ne oman matkan esteet ja ajatukset oikein kumpuavat? 

Yksi mun haaveista on nyt livenä. Se on muhinut pöytälaatikossa, se on matkalla marinoitunut, keittynyt kasaan, kiehunut yli ja uudelleen maustettu. Näiden jaksojen ajatuksena on tehdä ruokaa ja pohtia jotain aihetta tai teemaa. Ideana on, että sä saisit jokaisesta jaksosta kaksi reseptiä. Toinen olisi sun keittiöön ja toinen olisi joku idea, ajatus, ehkä kysymys sun arkeen. Lisäksi kirjoitan jaksojen reseptejä ja vinkkejä tänne blogiini.

Erityisesti toivon, että näistä jaksoista on iloa ja ajatuksia sulle. Käy pöytään!

Molemmat tarjolle, millä täyttäisit tarjottimen?

Dippii, soossii, kastiketta

Wasabimajoneesi, niin helppo ja niin niin hyvä!

Sekoita 1 dl majoneesia ja 1-2 tl wasabitahnaa – sekoita, siinä se 🙂 Maistele sulle sopiva wasabin määrä. Kevyemmän version saat, jos käytät majoneesin tilalla esim. kermaviiliä.

Seesami-öljy-soijakastike 2-3 kaverille

1 rkl pannulla paahdettuja seesaminsiemeniä, voit laittaa pannulle vähän chili chipotlea tai chili hiutaleita, kuivattua minttua ja timjamia, mustapippurirouhetta (älä polta)

1 rkl limen mehua

Rypsiöljyä 1 dl ja pari tl seesamiöljyä

3-4 rkl soijakastiketta

4 rkl omenaviinietikkaa (käy myös valkoviinietikka)

1 rkl murskattua valkosipulia + ohuita siivuja punaista chiliä tai chilihiutaleita (oman maun mukaan)

1 rkl inkivääritahnaa tai 2 rkl tuoretta pieneksi silputtua inkivääriä ja esim. kevätsipulia ohuina renkaina

1 rkl fariinisokeria

Suola ja pippuri 

Sekoita, maistele ja laita jääkaappiin marinoitumaan. Ota ennen tarjoilua lämpenemään ja sekoita hyvin. Sopii kasvisten, kulhoruokien, äyriäisten ja grilliruuan kaverina. Ja marinadiksi. Mitä tahansa dippailetkaan, laita toiseen astiaan tarjolle wasabimajoneesia ja toiseen seesami-öljy-soijakastiketta.

Leivän päälle? Kasvistorneja?

Paahda leipäsiivuja pannulla, uunissa tai paahtimessa. Tähän käy myös edellisen päivän vähän nuupahtanut tuore leipä. Pinnalle oliiviöljyä, suola&pippuri, pannulla rapeiksi paahdettuja kasviksia esim. munakoiso tai kesäkurpitsa tai tonnikalaa, tuoreita tomaatteja, fetamuruja ja päälle wasabimajoneesia. Tai rakenna kasvistorni paistetuista kasviksista, jonka päälle oliivi- ja chiliöljyä, suola&pippuri, fetaa ja wasabimajoneesia.

Peruna”susheja” – nää on!

Keitä kiinteitä perunoita ja jäähdytä. Riippuen perunan koosta, pienet pitkittäin puoliksi ja vähän isommat perunat poikittain kolmeen osaan.

Perunan pala – suola ja pippuri – ihan vähän wasabitahnaa – ohut pala tuoretta kurkkua – pala matjessilliä – päälle wasabimajoneesia. Koristeeksi seesaminsiemeniä, kevätsipulia tai ruohosipulisilppua. Jos silli ei oo sun ykkösherkkuja, tässä toimii myös rapu tai kylmäsavulohi. Ei muutakuin omia luomuksia kehittelemään. Testaa talvella ja herkuttele taas kesällä uusilla perunoilla.

Kiva, kun kävit! ❤

Hymyllä,

Minna 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s