Kaksi keittiötä, jakso 2: Hyvä minä

Milloin viimeksi kehuit tai kiitit itseäsi?

Mikä tuntui tänään mukavalta, minkälaisia onnistumisia sinulla oli, entä miten pysähdyit noissa hetkissä? Lempeä pysähtyminen omaan tekemiseen, ajatuksiin ja tunteisiin on silloin tällöin paikallaan. Uskallan väittää, että pysähtymiseen on enemmänkin tarvetta.

”Hyväntahtoisuus on lempeä voima. Se on maailman katsomista hyväksyvin silmin” on lainaus Marika Rosenborgin Luopumisen kauneus – kirjasta. Tuo kolahti minulle. Ajattelen, että taitolaji tämäkin, nimittäin tunnetaito. Lajia kannattaa harjoitella pysähtymisen kautta. Ajattelen myös, että aito arvostus ja hyväntahtoisuus on löydettävä ensin itsestä ja sen myötä ne heijastelevat ympärillä oleviin ihmisiin.

Itselläni on ollut paljonkin opeteltavaa pysähtymisessä ja ajattelumalleissa. Kiinnitänkö herkemmin huomiota onnistumisiin ja kehuihin vai kääntyykö ajatus helpommin epäonnistumisiin, omiin tai toisten? Entä osaanko ottaa vastaan toiselta kiitoksia ja kehuja? Opeteltavaa riittää.

Näillä tärkeillä aiheilla tänään. Linkki Kaksi keittiötä -kakkosjaksoon löytyy tästä. Ja reseptejä tämän kuvan alta, joten käy pöytään!

Munakoiso-sitruunarisotto

Kysyin kerran eräältä kokilta, että minkälainen koostumus on ”oikeassa” risotossa. Hän vastasi, että jokaisen italialaisen mamman mielestä se on juuri hänen risottonsa. Siispä tee just sulle paras versio!

Teen usein sieni- tai sitruunarisottoa, mutta tässä ihan uutta twistiä munakoisosta. Risotto-ohjeita on lukuisia ja riisit erilaisia. Riisipakettien kyljistä löytyy hyviä perusohjeita. Mun risotto saa olla al dente eli hampaille vähän hommaa. Tykkään, että risotto on hieman löysähköä ennen juuston lisäämistä. Alkuperäisessä ohjeessa on Parmesan-juustoa, mutta mun mielestä siihen sopii myös joku edullisempikin kova juusto (Grana Padano) tai Parmesan-raaste/lastut.

Tämän kuvan paistetut munakoisot olivat siskoni kasvattamia ja ne suorastaan vaativat päästä risoton viereen keikistelemään. Aivan täydellinen maku ja koostumus.

Oliiviöljy ja basilika, annoksen kruunut.

Pari vinkkiä, sipulit kuullotetaan oliiviöljyssä ja samaan syssyyn kuullotetaan myös riisit. Valkoviini edellisten perään hetkeksi muhimaan. Nestettä lisäillään pikkuhiljaa sekoitellen. Ja lopuksi viimeistellään voilla.

1 keskikokoinen salottisipuli, 1 varsi kevätsipulia ohuina renkaina, 1 kynsi valkosipulia

3 dl riisiä

Tee valmiiksi kasvisliemi -> n. 9 dl , halutessasi voit käyttää n. 1 dl valkoviiniä, joka lisätään kuullotettujen riisien ja sipulien sekaan

Suola & pippuri & nokare voita

Löysin Mama Gastron reseptin, jossa oli paahdettu munakoiso ensin uunissa. Leikkasin pienehkön munakoison pitkittäin halki, kuoripuoli ylöspäin uunipellille ja uuniin 225 astetta ja n. 20 min. Käytin lopussa grillivastusta. Saavat paahtua oikein tummiksi. Kaavin isolla lusikalla kypsän munakoison lautaselle ja hienonsin haarukalla muussiksi. Lisäsin hienonnetun munakoison loppupuolella risoton joukkoon. Tässä versiossa munakoiso sulautui risoton joukkoon. Lisäsin hieman sitruunamehua ja sitruunankuorta. Maistele, viimeistele voilla ja juustolla. Ja maistele. Sun maku, sun risotto. 😉

Eikä siinä vielä kaikki. Lisäsin valmiin risoton päälle burrataa, paahdettuja manteleita ja päälle loraus oliiviöljyä. Niin hyvää!

Paahdetut mantelit ja burrata, perfetto!

Burrata, paprikaa ja tomaatteja – tää trio valloittaa ❤

Burratan kaverina on niin ikään uunissa paahtuneita kokonaisia paprikoita 1-2 kpl. Paprikoiden pintaan tulee tummia läiskiä, ovat silloin valmiita. Kun paprikat ovat jonkin aikaa jäähtyneet, laitan ne pakastuspussiin joksikin aikaa. Tämän jälkeen kuori, kanta ja siemenet on helpompi irrottaa. Sen jälkeen ”revin” paprikan paloista suikaleita. Asettelen ne juuston viereen paahdettujen kirsikkatomaattien kanssa. Voit laittaa samaan uuniin edellisten kanssa esim. pienempään astiaan tomaatteja, joihin ripottelet päälle oliiviöljyä, suolaa & pippuria ja basilikan lehtiä. Tomaateille riittää lyhyempi aika n. 10-15 min. Kun laitat tarjolle, niin tuore basilika kruunaa!

Mikä on sun lempirisotto?

Kiva, kun kävit!

Minna ❤

Löydät jaksot YouTubesta ja lisää kokkailuja Instagramissa.

2 thoughts on “Kaksi keittiötä, jakso 2: Hyvä minä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s