Ystävyys työpaikalla – onnistuuko?

Sanoin ystävälleni ensimmäisen kerran yli kymmenen vuotta sitten, että jos jonkun kanssa haluaisin olla yhtiökumppani, niin se olisi hän. Olimme tuolloin molemmat isojen yritysten palkkalistoilla. Vaikkemme yhtiökumppaneita olekaan, ainakaan vielä, niin kirjoitan tänään ajatuksiani pitkäaikaisen ystävyyden jalostumisesta liiketoiminnan kehittämiseen ja työystävyydeksi. Lähes neljäkymmentävuotisen ystävyyden vankka kivijalka on saanut uuden ulottuvuuden.

Aikuinen vuorovaikutus jokaisen agendalle

Vankan historian päälle on hyvä rakentaa uutta, mutta sitä ei ole varaa menettää. Hetken mielijohteesta ei siis ole kysymys, vaan pidemmän ajan suunnittelusta, keskusteluista, innostumisista ja realiteeteista. Ja erityisesti uskosta yhteiseen tekemiseen, osaamisen yhdistämiseen ja ainutlaatuiseen ystävyyteen.

Koska yksi ydinteemoista valmennuksissamme on aikuinen vuorovaikutus sekä tunteiden ja tarpeiden sanoittaminen, teemme kaikkemme myös itse niiden vaalimisessa ja kehittämisessä omassa työyhteisössämme. Vaikka olemme aina pystyneet puhumaan toisillemme kaikesta tarpeellisesta, keskustelun luonne muuttuu, kun agendalla on asiakkaiden tarpeet, tuotteistaminen, ansaintalogiikka tai vision kirkastaminen.

blogi 11/8 minnalinna.com

Yksi selkeä arvo tälle yhteiselle taipaleelle on ollut se, että ystävyys ei ole kaupan tai uhraus tässä yhtälössä. Niinpä sovimme, että ainakin alussa sanoitamme ajatuksiamme ja mielipiteitämme korostetun avoimesti. Ja niitäkin on jo ollut, joten pienimmätkin asiat olemme putsanneet puhumalla. Se on muuten aika arvokasta osaamista, sanoisin.

Koska uskomme, että ihmistä arvostavassa kulttuurissa on mahdollisuudet tavoitella kuut taivaalta ja kullat puroista.

Minkälaista pääomaa teidän työyhteisössä on? Meidän tiimin vahvuudet nojaavat selkeästi luottamukseen, erilaisuuteen, ihmiskeskeiseen ajatteluun, yhdessätekemisen voimaan, toisen lujaan osaamiseen ja kunnioittamiseen. Luomme samaan aikaan kulttuuria, jossa erilaiset mielipiteet ovat sallittuja, niitä kuunnellaan ja niitä myös uskalletaan haastaa. Tuohon kaikkeen pohjaa tahtomme olla asiakkaille vahva, auttava ja osaava tiimi monipuolisella liiketoiminnan osaamisella – ihmiseltä ihmiselle.

blogi 11/8 minnalinna.com

Yksi arvomme on myös se, että haluamme tehdä töitä hyvää tavoittelevien ihmisten ja yhteisöjen kanssa. Sellaisissa yrityksissä, joissa tavoitellaan yltiömäisiä tuloksia rystyset valkoisina ja vähällä hapella, on meidän näkemyksen mukaan heikot menestyksen edellytykset. Miksi näin? Koska uskomme, että turvallisessa ja toista ihmistä arvostavassa kulttuurissa on mahdollisuudet tavoitella kuut taivaalta ja kullat puroista. Sellainen pöhinä on myös kaiken asiakaslähtöisen ajattelun pohja.

Olemme täällä toisiamme varten

Ja kaikki lähtee omasta itsestä. Mitä enemmän minulla on kykyä olla itseäni kohtaan myötätuntoinen, arvostava ja kannustava, niin sitä paremmin minulla on mahdollisuus suhtautua myös muiden tapaan ja kykyyn olla mukana erilaisissa tilanteissa. Itsetuntemus ja -myötätunto ovat heittämällä vahvinta minääni olla kanssa muiden ihmisten.

Rakastan myös positiivisuuden työkalua! Arvaatko miksi? Siksi, ettei siihen tarvitse mitään härpäkkeitä, sovelluksia tai muutakaan tietotekniikkaa. Ja se on aina mukanani ja takataskussani, jos vain niin haluan. Positiivisuuden päälle kannattaa rakentaa myös siksi, että se on niin voimaannuttavaa, se on vahvaa ja voimakasta.

Samoin kuin hyvä ystävyys.

– Minna ❤ –


  • Työskentelemme Mentoritas Oy:ssä, jonka Maritta on perustanut viisi vuotta sitten.
  • Missionamme on rakentaa yhdessä yritysten, työyhteisöjen ja yksilöiden kanssa paremman johtamisen ja vuorovaikutuksen kulttuuria sekä oikeanlaista asennetta, vastuullisuutta ja tuloksellisuutta.
  • Ihmiset luovat yrityksissä kulttuurin, jonka myös asiakkaat kohtaavat. Erinomaiset asiakaskokemukset kumpuavat hyvinvoivasta henkilöstöstä, yhdessä tekemisestä ja onnistumisista.
  • Minä, me, menestys -valmennuksista lisää täältä

Lue myös tarina tästä ihanasta (työ)ystävästä Mitä sä sitten olet, jos et ole johtaja? 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s