Vinkkaan elämälle silmää

Facebookissa oli jokin aika sitten kuvahaaste, jossa jaettiin omia ensimmäisiä profiilikuvia vuosien takaa uudemman rinnalla. Ja taisi käydä niinkin, että useat meistä pysähtyivät vähintään pohtimaan kuvien välissä kulunutta aikaa ja mieliin palasi muutama muistokin noilta ”välivuosilta”.

Minua tuo kuvahaaste muistutti puolestaan siitä, että aloitin aktiivisen kirjoittamisen yli kymmenen vuotta sitten. Siis tarkoitan aktiivista uraani pöytälaatikkokirjailijana. Niinpä hyppäsin ensimmäisten tekstieni äärelle. Tässä niistä yksi, kasvumatkaltani kohti tätä hetkeä. Vinkkaan elämälle silmää 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elän, olen siis olemassa

* Miltähän käärmeestä tuntuu sen luodessa nahkaansa? Syy on yksinkertainen, käärmeen kasvaessa sen on saatava uusi oikeamman kokoinen tilalle. Onhan mukavampaa ja vähemmän ahdistavaa kulkea oikeankokoisissa vetimissä, keikaroida sihisten pitkin kivisiä polkuja ja olla omillaan. Pelotella heikompiaan taas entistä itsevarmempana ja uhmakkaampana.

Olen kantanut pitkään henkistä haarniskaani kuin käärme liian pieneksi jäänyttä pukuaan. Oma taisteluvarustukseni on tuntunut kutistuvan ja ruostuvan sateesta toiseen päivä toisensa perään. Taistelun aiheuttama suojautuminen on ollut välttämätöntä ja selviytyminen sen elinehto. Tantereella kaikuneet sotahuudot itkuvirsineen ovat rytmittäneet matkaa kohti tuntematonta. Heikolla hetkellä on pitänyt puristaa ja uskoa lujaa.

Haarniskan saumat pullistelevat ja tahto tulla ulos on pakahduttava. Kolistelen itseäni ja tajuan, että aurinko on noussut vuoren takaa. Silmiäni häikäisee, sattuukin. Metalliviittani valuu maahan jättäen ilmaan pölyisen pilven. Askel on hitaanvarovainen, mutta yllättävän kepeä. Hyppään kivelle, muita ei näy. Tämä retki oli tehtävä. Sen jäljet näkyvät ehkä joskus vuosirenkaiden kirkkaudessa, aidossa hymyssä tai kenties aurani valossa.

Pelkäsin joskus käärmeitä, en enää. Halusin joskus tulla valmiiksi, en enää. Vieressäni luikertelee käärme, vinkkaan sille silmää. *

Ihanaa päivää sinulle!

– Minna ❤ –

ps. Olen House of Inspiration – illassa puhumassa mm. omannäköisestä rohkeudesta 19.9.19 klo 19. Tuu mukaan HOI-iltaan, täältä lisää!

Lue myös Mitä tekisit, jos olisit rohkeampi? ja Pink ladies

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s