Kenelle pitäisi riittää ja kelvata?

”Mitähän äitikin olisi sanonut, jos vielä eläisi?”  ”Mä en kyllä kehtaa kertoa töissä kenellekään mun uudesta ideasta”. ”Mun sukulaiset ois varmaan ihan ihmeissään, jos kuulisivat”.Kaikki varmaan ajattelee, että olen ihan seko” Ja niin edelleen. Niin siis ketkä kaikki? Ja mistä syystä? Onko tutun oloisia ajatuksia?

Perustin tämän blogin lähes puolitoista vuotta sitten ja muistan,  kuinka mua jännitti tehdä se ensimmäinen päivitys ja kirjoittaa, että tervetuloa mukaan tälle matkalle. Jännitys on lievä ilmaisu, olin kauhuissani. Kädet tärisivät ja sydämeen sattui, mutta painoin enteriä. Se on ollut yksi tärkeä enter mun elämässä.

Mitä oikein pelkään ja mitä jännitän? kysyin itseltäni. Että joku ei tykkää? Tai että joku sanoo pahasti, kun olen avannut itsestäni palasen ja se joku osuukin mun herkkyyteen. Että epäonnistun, nolaan itseni ja hävettää. Niinpä. Joku tykkää ja joku ei. Niin se menee. 

No mitäpä jos joku saakin uutta ajateltavaa, työpaikalla uutta näkökulmaa, keskustelua, ihmeteltävää, ideoita? Tai mitä jos onnistunkin? 

”Viihdytkö omassa elämässäsi?”

Olin kuuntelemassa Sami Saikkosta House of Inspiration-illassa, jossa oltiin unelmien ja oman onnellisuuden äärellä. Kelpaammeko itsellemme ihmisinä, teemmekö tekoja kohti omia haaveita ja unelmia, painammeko enteriä ja uskallamme hypätä kohti uutta? Vai olemmeko mielummin pöytälaatikkokirjoittajia, -laulajia, -piirtäjiä tai haaveilijoita. Hyviä vaihtoehtoja kaikki, kun kokee ne omaksi, riittäväksi ja itselle merkitykselliseksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen kirjoittamieni tekstien siivittämänä muutosmatkan seuraavassa risteyksessä.  Puhun työkseni vuorovaikutuksesta, itsetuntemuksesta, oman näköisestä rohkeudesta ja muutoksesta. Yhdestä tekstistäni on tullut biisi ja minusta sen laulaja. Kehotan siis kokeilemaan, vaikka vähän pelottaisikin. Autan myös muita löytämään omia vahvuuksia ja rakentamaan niiden päälle.

Uusi biisini nähdään ja kuullaan musavideona HOI-illan päätteeksi 19.9 , jossa puhun oman näköisestä rohkeudesta ja muutoksesta. Arvaa jännittääkö? No todellakin! Mutta ei pelota. Joku tykkää ja joku ei. Niin se menee.

Tuu mukaan!

-Minna ❤ –


House of inspiration on Minna Tervamäen ja Mika Järvisen pitkäaikainen unelma olohuonemaisesta kokoontumispaikasta, jossa pääsee lähelle eri alojen asiantuntijoita. Viihtyisä tila on Iso Roballa Helsingissä. Lisää puhujista ja illan teemoista tästä linkistä.


Lue myös biisin ”Kiitos viimeinen” synnystä -> Mitä tekisit, jos olisit rohkeampi? ja Sanotko, jos ajattelet? Ajatteletko, jos sanot?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s